logo 11 1024x216 1
4.5/5
4.5/5

FAQ

Vanaf 16,5 jaar mag je starten met het volgen van autorijlessen.

Vanaf de dag dat je 17 jaar oud bent geworden mag je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag onder begeleiding van een door jou gekozen begeleider de weg op. Je hoeft dus niet meer tot je 18e verjaardag te wachten om eindelijk met rijlessen te mogen beginnen.

Hoeveel rijlessen je nodig hebt is voor iedereen anders. De één heeft het rijden sneller onder de knie dan de ander. Dit is ook afhankelijk van je rijervaring.

Heb je nog helemaal geen ervaring dan heb je meestal tussen de 35 en 40 lessen nodig. Heb je al wat ervaring dan kun je waarschijnlijk al na minder lessen rijexamen doen. Maak een afspraak voor een proefles zodat we kunnen beoordelen hoeveel rijlessen je ongeveer nodig zal hebben en welk pakket het beste bij je past. Daarom hebben wij verschillende pakketten bij Alpina Drive. Kies je voor een pakket dan kost een rijles slechts €39,-. Alle pakketten zijn exclusief praktijkexamen, de kosten hiervoor bedragen €295,-. Alle auto rijlespakketen zijn  inclusief gratis herexamens (t.w.v. €295).

Mocht je niet slagen nadat je het aantal lessen hebt gevolgd dat Alpina Drive jou heeft geadviseerd, dan krijg je je vervolgexamens geheel gratis! Dit geldt alleen als je minimaal vier blokuren van 100 minuten afneemt. Dat zijn 8 rijlessen x € 47 = € 376. Op deze manier steek je het examengeld in je rijlessen om aan je fouten te werken waarop je bent gezakt en vergroot je alsnog de kans om te slagen.

Mocht je het advies voor het aantal lessen negeren dat Alpina Drive jou aanraadt of heeft het CBR jouw examen afgebroken, dan dien je minimaal zes blokuren van 100 minuten af te nemen om gratis herexamen te kunnen doen.

Dat zijn 12 rijlessen x € 47 = € 564.

Een losse les kost €47,- 

Bij Alpina Drive is het mogelijk om in termijnen te betalen. 

De proefrijles kost € 40,- en is gratis als je besluit om bij ons door te gaan met lessen. Je betaalt het bedrag eerst contant tijdens je proefles en krijgt het van ons terug als extra korting op je lespakket. 

Ga naar mijn.cbr.nl klik op “inloggen met DigiD” en log in. Vul in het vakje ”CBR-rijschoolnummer” ons rijschoolnummer in.

Dit is …….. Vul je eigen gegevens in: roepnaam, postcode, woonplaats en je huisnummer.

Nadat je ons bij het CBR hebt gemachtigd, ontvangen wij ter bevestiging een e-mail met daarin jouw toestemming.

Om een toets en praktijkexamen voor je te kunnen boeken bij het CBR, moet je eerst een geldige gezondheidsverklaring hebben.

Deze bestaat uit een aantal vragen over je gezondheid, en die vul je in op mijn.cbr.nl.  Iedereen die rijexamen wil doen is verplicht deze vragen te beantwoorden. 

Het CBR brengt hiervoor kosten in rekening, te weten €41,50.

Een theoriecertificaat is 1.5 jaar geldig.

Bij Alpina Drive duurt een rijles 50 minuten. 

Hulp nodig?